Berner Sennen

 

Berner Sennen hondBerner Sennen honden zijn waakzame en lieve honden. Een Berner Sennen hond kan goed overweg met kinderen en heeft een hoog knuffelgehalte. Daarom is deze hond een goede keuze voor een gezin. Ondanks het lieve en goedaardig karakter is de Berner Sennen ook een goede waakhond. Hij grijpt wel pas in als het echt nodig is en zal dan voornamelijk zijn gezin en eigen territorium beschermen.

De Berner Sennen hond

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is de Berner Sennen afkomstig uit Zwitserland. Berner wijst immers naar de Zwitserse stad Bern. Sennen betekent in de Alpen zoveel als boerin. De Berner Sennen hond is dus een sterke berghond die vroeger vooral op boerderijen werd ingezet om het vee bijeen te drijven en over de boederij te waken.

De Berner Sennen hond herkennen we aan zijn lange haar in drie kleuren: zwart, bruin en wit. De hond heeft stevige, krachtige ledematen. Verder is de Berner Sennen groter dan de gemiddelde hond wat hem een ideale stoei kameraad maakt.

Berner Sennen honden kopen

Ben je op zoek naar een Berner Sennen puppy? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij Happy Doggy krijgen we regelmatig nestjes met Berner Sennen hondjes binnen. Houd onze website in de gaten of kom eens langs in onze hondenkennel in Boechout (bij Antwerpen).

Meer over de Berner Sennen

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter

Word fan op Facebook