Persoonlijkheid van de Engelse Bulldog

Waar komt de naam Engelse Bulldog vandaan?

Zoals er ooit hanengevechten werden bedacht, was er ook iemand die op het idee kwam om honden met stieren te laten vechten. Omdat de stier telkens de hond op zijn horens pakte, had men behoefte aan een gespierde , onvermoeibare en lage hond. Daar ligt dus de oorsprong van de Bull(!)Dog.

Het karakter van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een vreedzame, goedmoedige kindervriend, als hij sociaal is opgevoed. Het maakt voor hem geen verschil of hij in een grootgezin is of dat hij het huis en de tuin voor zich zelf heeft. Hij zal zich altijd aan de situatie aanpassen. Ook als er al andere huisdieren zijn, zoals katten of kippen, zullen die geen hinder ervaren van de Engelse Bulldog. Hij wil er graag bij horen en zal er niet gelukkig van worden als u hem voor lange tijd opsluit in een kooi of kennel. Dan kan de Engelse Bulldog vernielzuchtig worden en zal hij erg verdrietig zijn.

Van nature is de Engelse Bulldog niet strijdlustig. Dit kan hem aangeleerd worden. Maar als u hem sociaal opvoedt en alleen met honden laat spelen die net zo geciviliseerd zijn, dan zal de Engelse Bulldog zelden tot de aanval overgaan. Dit kan wel gebeuren als hij al vaker door dezelfde tegenpartij is uitgedaagd.

Doordat zijn neus erg kort is, snurkt de Engelse Bulldog erg als hij slaapt. Hier moet het gezin op voorbereid zijn en tegen kunnen, want het kan nogal irritant zijn.

Het karakter van de Engelse Bulldog is zachtmoedig, maar dat staat of valt met de opvoeding. Hij is bijzonder intelligent en leert snel wat u hem opdraagt. Met een consequente sociale opvoeding zult u de Engelse Bulldog dan ook als trouwe vriend ervaren.

Word fan op Facebook