Mopshond

Geschiedenis van de Mopshond

De Mopshond ontstond meer dan 2500 jaar geleden in het verre Oosten. Door handelsbetrekkingen via China met Nederland, kwam de Mopshond naar Nederland. Door dat hij in Nederland, en later ook in Engeland en Portugal zo populair werd, werd de Mopshond in heel Europa bekend.

Uiterlijk van de Mopshond

De Mopshond is een kleine hond. Hij is zo’n 25 à 35 centimeter. Het gewicht ligt tussen de 6,25 en 8,25 kilo.
De Mopshond bestaat in 4 kleuren. De meest voorkomende is beige met een zwarte snuit. Andere kleuren zijn zilvergrijs, abrikoos en zwart.
Een duidelijk kenmerk is hun korte, stompe snuit met diepe rimpels en een start met dubbele krul.

Karakter van de Mopshond

De Mopshond is een ideale speelvriend voor kinderen en kan ook zeer goed overweg met andere dieren. Hij is dan ook een uiterst sociale hond.
Door zijn sociale aard kent hij ook weinig angst naar andere honden of mensen. Het is de taak van het baasje om, zeker bij een jonge hond, hem weg te houden bij gevaarlijke honden en/of katten.

De Mopshond is zowel een binnen als buitenhond. Erg aangenaam aan de Mopshond is dat hij binnenshuis vooral gesteld is op zijn rust, warmte en comfort. Eenmaal buiten wordt hij actief en speels.
De Mopshond kan dus prima aarden in een huis met tuin, of een appartement indien hij af en toe mee mag op stap voor een wandeling.

Interesse?

Heeft de Mopshond ook jou hart veroverd? Kom onze Mops puppies bezoeken in onze kennel te Boechout.
Voor meer informatie, contacteer ons op het nummer +32 3 455.57.55, via ons contactformulier.

Word fan op Facebook