Shi Tzu

 

Geschiedenis van de Shi Tzu hond

shih tzu pup te koopDe Shi Tzu honden zijn niet zomaar een hondenras, maar ze hebben een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk zijn deze honden afkomstig uit Tibet, waar ze in de 17de eeuw werden aanzien als heilige honden. Volgens de legende was de Shi Tzu het enige dier dat de Boeddha gezelschap hield op zijn tocht naar de verlichting. Later werden deze hondjes vooral door de chinezen gewaardeerd door geestelijken en de koninklijk familie voor hun heilige status. Deze honden werden dan later als cadeau gegeven door reizigers in Europa en kwamen zo in onze kontrijen terecht.

Shi Tzu honden karakter

De Shi Tzu’s zijn in de eerste plaats zeer lieven hondjes die houden van voldoende actie. Het zijn dus niet zomaar de schoothondjes voor oudere dames, want ze houden van ravotten en spelen. Het zijn dus zeer optimistische dieren die het goed kunnen vinden met kinderen.

Shi Tzu pups te koop

Je wilt een Shi Tzu pup kopen? Geen probleem op onze website kan je alvast de foto’s van onze puppies raadplegen. Zo zie je meteen of er wel een Shi Tzu puppie is die bij je past. Natuurlijk kan je ook altijd eens langskomen in onze kennel om alle pupjes van dichtbij te bewonderen.

Shi Tzu fokker

Een eerlijke en betrouwbare Shi Tzu fokker vinden is niet gemakkelijk. Happy Doggy is een hondenkennel met een nationale erkenning (HK 14102586)!

Al onze Shi Tzu pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Shi Tzu puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Shi Tzu pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Word fan op Facebook