Amerikaanse Stafford

 


amerikaanse stafford

Ontstaan van de Amerikaanse Stafford of Staffordshire

De Amerikaanse Staffordshire is ontstaan uit de Bulldog en de Terrier. De geschiedenis van de Amerikaanse Staffordshire is vrij ingewikkeld.  Hij is een achterneef van de Americanpit Bullterrier en een achterneef van Staffordshire Bull Terrier.
Oorspronkelijk begon het bij gevechtshonden. Men is toen beginnen fokken om betere gevechtshonden te kweken. Na verloop van tijd is men met enkele van die rassen  gaan fokken met de bedoeling een rustige, trouwe gezinshond te fokken in plaats van een jacht -en gevechtshond. Daaruit is na verloop van tijd de Amerikaanse Stafford ontstaan.

Het karakter van de Amerikaans Stafford

Een Amerikaanse Staffordshire is een heel gehoorzame en gevoelige gezinshond, ook al zeggen sommigen dat dit een agressieve hond zou zijn. Hij is een zeer intelligente en leergierige hond. Ook subtiele uitingen van gedrag bij mensen neemt hij op. Wat ook kan leiden tot foutief aangeleerde zaken.
De Amerikaanse Staffordshire is een zeer grote mensenvriend, maar hij weet zeer goed wie zijn baasje is. Hij zal bij afwezigheid van zijn baasje de andere gezinsleden zeker en vast beschermen.
Indien je een echte gezinshond wil, dan is deze hond een goede keuze. Voor zijn gezin is hij zeer lief en zorgzaam. Hij kan ook goed omgaan met kinderen. De Amerikaanse Staffordshire is eerder ongeïnteresseerd in andere honden. Maar wanneer hij wordt lastig gevallen zal hij zich wel verdedigen.
De Amerikaanse Staffordshire is niet geschikt voor mensen met weinig hondenervaring.

Kenmerken van de Amerikaanse Staffordshire

De Amerikaanse Staffordshire ziet er vrij krachtig uit in verhouding tot de grootte van zijn lichaam. Hij is stevig gespierd en atletisch gebouwd. Zijn vacht is kort, glanzend en stijf en staan dicht bij elkaar geplaatst. Je vindt de Amerikaanse Staffordshire in zowel wit, als zwart als bruin.

Wil jij een Amerikaanse Stafford puppy?

Wens jij een trouwe, beschermende gezinshond, kom dan onze Amerikaanse Staffordshire pups zeker eens bekijken. In onze nationaal erkende puppykennel (HK 14102586) wordt je meteen vertederd door de aanblik van de schattige pups.
Al onze puppies worden ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.
Indien je nog vragen hebt over de Amerikaanse Staffordshire pups, of over andere puppies, contacteer ons dan vrijblijvend of kom eens langs.

Word fan op Facebook