Am. Cocker Spaniel

 


amerikaanse cocker spanielDe Amerikaanse Cocker Spaniel is rond de jaren dertig ontstaan na import van zijn Engelse Spaniël voorouders uit Groot Brittannië. Ze werden veel gebruikt tijdens de jacht om vogels uit de struiken te jagen zodat de jagers hen konden neerschieten. In de jaren 45 werd deze hond in Amerika officieel als apart ras erkend en werd daarmee ook het kleinste Spaniël ras. De Amerikaanse Cocker spaniël mag zeker niet verward worden met de Engelse cocker Spaniel, alle verschillen vind je terug bij verschillen Cocker Spaniel.

Karakter van de Amerikaanse cocker spaniel

Ze zijn kindvriendelijk en kunnen ook goed overweg met andere honden. De Amerikaanse Cocker Spaniel is doorgaans vrolijk, actief en staat altijd klaar om te helpen. Vergeet wel niet dat deze hond een echte jachthond blijft, een actieve opvoeding is dus noodzakelijk. Ook zijn koppig karakter vraagt daarom een consequente opvoeding.

Maten, uiterlijk en leeftijd van de Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker spaniëls hebben donkere doordringende ogen die hun vrolijk en actief karakter reflecteren. Ze hebben lange haren aan de onderkant van hun lichaam en hun oren. Wanneer niet gebruikt als showhonden, kan men deze haren best trimmen om praktische redenen. De reu wordt zo’n 38 cm groot en de teef tot 36 cm. Het gewicht is voor een reu 13 kg en voor een teef 11 kg. De Amerikaanse cocker spaniël komt in vele kleuren: zwart, zilver, wit, bruin, rood en combinaties hiervan.

Amerikaanse Cocker Spaniel pups te koop

Geïnteresseerd in Amerikaanse cocker spaniël pup te koop? Happy Doggy staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma. U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen. Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s. Aarzel niet ons te contacteren op +32 3 455.57.55 of via ons contactformulier.

Meer over de Amerikaanse Cocker Spaniel

Word fan op Facebook