Shiba Inu

shiba-inuGeschiedenis van de Shiba Inu

De Shiba inu is afkomstig uit Japan en heeft dan ook een oosters uiterlijk. De rasnaam ‘Shiba inu’ betekent ‘kleine hond’ in het Japans. Deze hond is dan ook de kleinste onder de Japanse rassen.

Kenmerken van de Shiba Inu

De Shiba inu is een kleine maar pittige en levendige hond. De Shiba straalt veel zelfvertrouwen uit en heeft een statige blik. Hij is trouw, vriendelijke, waaks en erg nieuwsgierig.

In tegenstelling tot andere kleine honden blaft de Shiba niet veel.

Ze hebben een hechte band met hun eigenaars en zijn ook geschikt in omgang met kinderen. Tegenover vreemden kunnen ze wel erg gereserveerd zijn. Bij goede socialisatie van de Shiba inu als puppy zijn ze geschikt om met andere honden en katten om te gaan.

Hoewel de Shiba Inu een kleine hond is heeft hij nood om regelmatig uitgelaten te worden. Een kleine tuin zou deze hond dan ook goed doen.

Hij is tussen de 35 en de 40 centimeter groot en weegt tussen de 10 en de 15 kilo.

Interesse in een Shiba Inu puppy

Heb je interesse om zelf een Shiba inu te houden? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout en kom onze kleine schatten ontdekken. Ons adres en openingsuren kan je hier bekijken. Heb je vooraf nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen omtrent onze Shiba Inu puppies.

Word fan op Facebook