Basset honden

Basset hondenBasset honden vallen op met hun lange oren, korte poten en stevige bouw. De Basset hond stamt af van Franse en Belgische laagbenige jachthonden en bloedhonden. Ze hebben een perfect uithoudingsvermogen en zijn intelligent.

Oorspronkelijk werd de Basset hond gebruikt voor de jacht op hazen, konijnen en vossen. Door zijn korte poten beweegt hij zich namelijk gemakkelijk door struiken op zoek naar een prooi.

Basset honden zijn er gemoedelijk en sociaal. Dit maakt ze perfect geschikt voor een gezin met kinderen. De ‘keerzijde’ is dat ze niet graag alleen gelaten worden; ze houden van gezelschap.

De Basset hond wordt ook wel Basset Hound genoemd. Basset is een Franse term die zoveel betekent als ‘laaggesteld’. Dit verwijst direct naar de gestalte van de hond.

Basset honden te koop

Bent u op zoek naar een Basset hond? Kom dan zeker eens kijken bij Happy Doggy in Boechout. Wij hebben een groot aantal puppies en krijgen regelmatig nieuwe nestjes Basset pups binnen. Houd ook de website in de gaten voor onze Basset hond puppies.

 

Word fan op Facebook