Engelse bulldog

Geschiedenis van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is zoals de naam als zegt een Engels ras. De hond werd vroeger gebruikt bij een wreed spelletje, namelijk het ‘bullebijten’. Bij deze sport werd een stier door een hond bij de neus vastgehouden, net zolang tot hij erbij neerviel. Gelukkig werd dit in 1938 echter verboden, aangezien de Engelse Bulldog er bijna door uitstierf.
Liefhebbers van de Engelse Bulldog hebben de hond kunnen transformeren naar een lieve, zachtaardige en gezellige hond.

Kenmerken van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog pups zijn klein van gestalte en blijven zit ook wanneer ze opgroeien. Ze zijn vrij breed en hebben een massief hoofd. Vaak wordt de hond niet groter dan 40 centimeter en weegt hij rond de 25kg.

Het karakter van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog pups zijn vreedzame en goedmoedige kindervrienden. Ze zijn sociaal en ze zullen zich makkelijk aan elke situatie aanpassen. Wanneer u andere huisdieren hebt, zal dit geen enkel probleem geven met de Engelse Bulldog pups. Als u de hond sociaal opvoedt, dan zullen de Engelse Bulldog pups haast nooit tot aanval overgaan. Dit kan wel gebeuren als zij al vaker door dezelfde tegenpartij zijn uitgedaagd.

Spelen met de Engelse Bulldog pups

Spelletjes waar zoeken en speuren bij voorkomen, zijn uitstekend geschikt voor Engelse Bulldog pups. U kunt bijvoorbeeld snoepjes, koekjes, stukjes worst of kaas in het huis of buiten verstoppen en de pup het laten zoeken. Hoe vaker u dit doet, hoe sneller de pup de beloning zal vinden.
Verder vinden de Engelse Bulldog pups het ook leuk om trekspelletjes te doen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt als stierenbijters. U moet hierbij echter wel op letten dat u zelf niet loslaat en altijd ‘wint’. Wanneer u de hond vaak laat winnen, kunnen ze het ervaren als dominant. Het beste kunt u doen om de pup te trainen om het speeltje op commando los te laten.

Aanschaf Engelse Bulldog pups

Als u enthousiast bent geraakt over de Engelse Bulldog pups bent u goed terecht bij Happy Doggy. Dit is een puppykennel waar de kleine puppies plezier hebben. De Engelse Bulldog pups zijn sociaal opgevoed en mogen regelmatig rondlopen. Ze zitten dus niet opgesloten. Happy Doggy heeft een nationale erkenning en alle pups zijn volledig in orde. De puppy’s zijn ingeënt, ontwormt, hebben een microchip of een tatoeage waardoor ze worden geïdentificeerd, zijn geregistreerd bij het BVIRH en zijn voorzien van een Europees Paspoort. Happy Doggy stelt hoge eisen aan de gezondheid van hun puppy’s en daarom staan ze ook onder directe controle van een dierenarts. Op de site dierenplezier.be kunt u alle informatie vinden over de Engelse Bulldog pups.

Word fan op Facebook